تاثیر ارتودنسی بر بینی چگونه است؟


تاثیر ارتودنسی بر بینی به صورت کاملا مستقیم نیست اما به دلیل تغییراتی که در موقعیت دندان ها و فکین ایجاد می شود، بر چهره و در نتیجه نحوه دیده شدن بینی هم تاثیرگذار است.
در صورتی که به دلیل روی هم رفتگی دندان ها یا ناهنجاری های فکی، لب ها به سمت جلو یا عقب باشند، زاویه بین لب ها، بینی و چانه نیز تغییر می کند که ممکن است منجر به بزرگ تر یا کوچک تر دیده شدن بینی شود.
یکی از سوالات کسانی که نیاز به ارتودنسی دندان دارند این است که اول ارتودنسی دندان انجام دهیم یا عمل بینی؟ با اینکه پاسخ این سوال را فقط یک پزشک زیبایی یا متخصص ارتودنسی می تواند بدهد. اما در اکثر مواقع به دلیل تاثیر ارتودنسی بر لب و حرکت آن به سمت بالا، باعث می شود بینی هم کمی به سمت بالا حرکت کند. این تغییر برای افرادی که افتادگی نوک بینی دارند می تواند بسیار چشم گیر باشد و شاید اصلا نیازی به عمل بینی نداشته باشند.
ارتودنسی چگونه باعث تغییر وضعیت بینی می شود؟
از آنجا که ارتودنسی به تدریج باعث اصلاح نامرتبی دندان ها، کجی دندان ها و روی هم رفتگی دندان ها می شود. با جابجایی دندان ها و تغییر جایگاه آنها، موقعیت فک نیز اصلاح می شود.
حال که با تاثیر ارتودنسی بر فک پایین و بالا آشنا شدید، الان وقت آن است که با تاثیر ارتودنسی بر بینی آشنا شوید. در واقع با تغییر موقعیت فک، بینی هم متناسب با لب بالا و فک بالا تغییر حالت و وضعیت می دهد.
با این تفاسیر می توان گفت که تاثیر ارتودنسی بر بینی به صورت مستقیم نیست بلکه به دلیل تغییراتی که بر روی سایر اجزای صورت بعد از ارتودنسی ایجاد می شود، بینی هم تغییر حالت می دهد.
در ادامه بیشتر درباره این تغییرات غیر مستقیم ارتودنسی بر بینی صحبت خواهیم کرد:
تاثیر ارتودنسی بر چهره افراد
تقریبا می توان گفت که تاثیر ارتودنسی بر چهره افراد کاملا مشهود است. در واقع ارتودنسی دندان با تغییرات و اصلاحاتی که بر روی دندان ها، فک بالا و پایین، گونه ها، لب ها و بینی دارد، می تواند باعث زیباتر شدن چهره و ایجاد تناسب بین اجزای صورت شود.

تاثیر ارتودنسی بر لب ها
از آنجا نامرتبی دندان ها باعث جلو رفتگی یا عقب رفتگی لب ها می شود، زاویه بینی هم متناسب با لب ها ممکن است تغییر کند که این موضوع باعث بزرگ تر یا کوچک تر دیده شدن بینی می شود.
با اینکه ارتودنسی دندان به صورت مستقیم باعث اصلاح فرم لب ها نمی شود، اما تغییراتی که در طول درمان ارتودنسی بر روی دندان ها اعمال می شود و دندان ها صاف و مرتب می شوند و به تبع آنها لب ها و گونه ها هم زیباتر دیده می شوند.
اول ارتودنسی دندان انجام دهیم یا عمل بینی؟
یکی از سوالات رایج اکثر جوانان این است که اول بینی خود را عمل کنیم یا ارتودنسی انجام دهیم؟ و یا اینکه اگر اول بینی خود را عمل کنیم، تاثیر ارتودنسی بر روی بینی مشکل زا نمی شود؟
به گفته متخصصان گوش و حلق و بینی، ابتدا باید ارتودنسی انجام دهید، تا دندان ها و فکین به موقعیت اصلی خود هدایت شوند، سپس اگر نیاز بود، اقدام به جراحی بینی کنید.
آیا امکان عمل بینی همزمان با ارتودنسی دندان وجود دارد؟
ارتودنسی دندان و جراحی بینی دو فرآیند کاملا متفاوت با اهداف متفاوت هستند. با این حال تاثیر ارتودنسی بر بینی و سایر اجزای صورت را نمی توان کتمان کرد. در برخی از بیماران اصلاح ناهنجاری های دندانی و فکی به کمک ارتودنسی، منجر به ایجاد تغییرات مثبت بر ظاهر بینی می شود.
در صورتی که انحراف و گرفتگی بینی دارید، به هیچ عنوان ارتودنسی همزمان با جراحی بینی توصیه نمی شود.
فاصله زمانی مناسب بین ارتودنسی و عمل بینی
همان طور که گفتیم، پزشکان، ارتودنسی پس از عمل بینی را پیشنهاد نمی کنند و پیشنهاد آنها این است که ابتدا ناهنجاری های دندانی و فکی درمان شود و سپس جراحی بینی انجام دهید.
فاصله زمانی مناسب بین ارتودنسی و عمل بینی، 6 الی 12 (پس از اتمام درمان ارتودنسی) است.
طی این بازه زمانی دندان ها و فک بالا و پایین به خوبی در جای خود تثبیت می شوند، هیچ گونه ورم و التهابی وجود ندارد، موقعیت لب و چانه به نسبت بینی مشخص می شود و جراح به راحتی می تواند عمل بینی را انجام دهد.
بیش تر بخوانید: تاثیر ارتودنسی بر گونه و فرم صورت چگونه است؟
کلام آخر
تاثیر ارتودنسی بر بینی به صورت غیر مستقیم است، اما می تواند با مرتب کردن دندان ها، اصلاح موقعیت فکین، لب ها و گونه ها بر نحوه دیده شده بینی و تناسب صورت تاثیرگذار باشد.